It takes two


Minidisco med gangnam style

Alice, Sasha, Thea och Katja (ej i bild) vräker på på golvet! Är gangnam lika hysteriskt hemma? Mamma Jenny har efter tre års hållfasthet OKat (i princip obligatoriska) flätor (braidhairyourdaughterhelvete) - 3 stycken.
Av nån anledning kan jag inte besvara era inlägg via appen, och det är oftast mobilen som hänger med ner till Wifin.

Mamma: Thea är också med Sasha och hennes lillasyster Katja, men det var Sasha som sökte sig till Alice. Sen leker ju Thea med alla som vanligt:)
Lena: Ha det skönt och akta solen! Vi kan väl äta lite tomtegröt och mysa?!
Cissi: Manilabränderna verkar ju tyvärr drabbat dem som har det värst - och även om jag är nyfiken skulle jag inte dra A&T upp i kåkstadsområden (Det räckte med den fattigdom man såg efter vägen:().

Puss å kram


Pooldisco och konstiga städrutiner

Alice och Thea hittade direkt två vänner som följts åt under dagarna sen vi kom till lilla Norden. Av alla svenska (majoritet) barn hittar Alice Sasha. Sasha är rysk medborgare med en pappa från Venezuela, men hon är född och uppvuxen i Japan. Det är kul med svengelska och teckenspråk. Successivt ökas ordförrådet ut "see you tomorrow" är det senaste (+ uttalsträning av "gangnam style").

Häromdagen undrade jag vad städerskan gjort igen i rummet när vi kom upp... Det visade sig att Alice ställt ordningen till rätta (stackars barn vart ska det sluta...):/

Puss å kram


Tack för klapparna!!

Farfar (glittershorts och bio/vattenland), Morfar och Sussie (badtröjor och radiobilar), Farmor och Uno (handlade och skickade själva) och mormor och Gunnar (playdoo och simglasögon) - så ni vet vad ni gett.


Kalle

Hans har svårt att begripa traditionen.. Jag säger att det handlar om närhet och samkväm <3 ALLA (- mormor el dyl) måste vara med!


Dans runt granen - check!


Fynd i Hans mobil

Bustroll på Östanbäcken <3 2.50 till Kalle..


Hands free

(från Krabi Centara Grand resort)

som hemma fast annorlunda

Phuket, Kamala, Sunwing, Lollo, Bernie och samma lika rum som sist *och samma lika låtar på underhållningen.
Inom några minuter så började tjejerna bygga koja och leka loss som aldrig tidigare - bra val för att fira julen.
 
 
 

Just de

Hans låg med en padda och det var syrsor som skapade cirkelsågsljud (real-decibel) också;)


Adjö Krabi

Adjö Kicki och Stefan.. Flyg lugnt.
Bo i ett naturreservat har varit intressant. Jag klev nästan på en Varan första morgonen och i förrgår hoppade en apa upp på Thea och snodde hennes orkidéarmband. Nu mot Phuket med taxi och julklappsshopping:/


On the house

Snart är det dags att färdas med aporna in till AoNang - så massagen var högst välkommen. Tack Centara (eller, ja, man får vad man betalar för Hans.. - oftast).


wood


Nytt är alltid bättre

Idag hade Barney rätt..
Nu ska vi gå på Monkey-trailen till byn.

Puss å kram


Funderar på ändringar..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Edd9jnxfAs8
 
Vi börjar komma fram till att vi inte hittar nåt liknande - inte på Kho Pangnang eller Samui i alla fall... Rätt less på att flyga och jävlas med bagage och div... letar boende i Phuket (får försöka leva med tsunami och manetskräck).
Vi får se vad det blir av. Nu ska vi ha poolparty - Glad Lucia på er! Hoppas Härnösand var så vackert som det brukar.
 
Puss å kram

Railay beach

+++
Omgivningen är vad som måste göra att denna strand får så höga omdömen..Den är definitivt värd att besöka om man är i Krabi.
 
 
 
 

Möte

I Bangkok kom tant Kicki och Stefan på besök! Det vart en konstig känsla och efter ett par lite tveksamma steg flög Thea i famnen på Kicki. Alice gjorde en liten lov mot mig och kollade av läget sen vart det kramkalas.
Vi gick till Siam Paragon och bowlade och hängde på hotellet (jag och Kicki har ju inte samma tidspassningsinställningar så hon ville vara säker..). På em åkte tanten och farbrorn före till Krabi och hotellet vi nu är på (Centara Anda Dhevi Resort och Spa).
 
Nu har vi sex dagar kvar tillsammans innan vi åker vidare till nästa hotell två vikar bort. Men vi hoppas att dem kommer och hälsar på oss lite (och njuter av en förhoppningsvis bättre strand). Rummet här har poolaccess och kidsclub dörren mittemot i korridoren så det är trevligt. Stranden däremot är s.k.i.t. Frukost ingick inte för Alice och Thea så dem äter på rummet och går sen till Kidscluben.. tråkigt men vi vill inte betala 150 sek för frosties (torra utan mjölk!) och nån formfranska (utan smör) som är vad dem brukar tillgodose sig vid frukostbuffen..
 
 
 
 

Kultur

Idag har vi varit vid วัดพระเชตุพนวิมลมังคลารามราชวรมหาวิหาร templet för den liggande Buddhan. Den liggande Buddhan är 15 m hög och 43 m lång och är guldig.. taxiresan från templet till det tredje största shoppingcentret i världen var högst intressant, så vi gick hem..
 
 

Thea ser en själsfrände

fick inte med den bilden igår tydligen... skrotrytm på hög nivå!

Bangkok

Ja då börjar vi göra stan (jäklar vad han kunde trumma på skrot).. i kvarteret har vi Siam Paragon (Köpcentrum..). Vi började med att gå på Ocean World som ligger i källaren och avslutade kvällen med att gå på Paragon Cineplex och se Hotel Transylvania -Hit! Jag vet inte hur det ska gå å få till nån shopping - det är för stort och det är för ointressant för los ninjos..
 
 
 

Manila

Puh säger jag med Kicki... inte mycke sömn igår. Tur det är befogat å gå å lägga sig tidigt eftersom vi måste åka till flygplatsen 04.00 imorn. Bangkok nästa. Tyvärr med samma skumpflyg som vi åkte med hit - fast utan tyfon i hasorna.
 
Hoppas Pablo håller sig åt väster kära Boracay!
 
(Alice gillar torkad mango, vilket inte Thea gör! Jag tror det är det första som äts av A men ej av T. Men absolut inte färsk mango.. - modig men konstig miss Alice)
 

Puss å kram
 
 
 
 
 
 
 

Uppdatering Tyfon...

Hej!
 
Nu på morgonen har vi fått beskedet att vår avresa sker som planerat och vi håller alla tummar vi har för att inte flyget blir inställt. Om det blir så att flyget ställs in så är det risk för att vi blir kvar i Kalibo vilket innebär att vi förmodligen har begränsade möjligheter till statusuppdateringar här. Mammor och pappor får sms om läget blir så.
 
Jag vill passa på att poängtera att Tyfonen har en något västlig riktning vilket innebär att den inte komer att passera rakt över oss. länken i föregående blogg visar den bana den förväntas ta.
 
Nästa uppdatering sker förhoppningsvis från ett betydligt lugnare Manila.
 
Vi hörs snart igen!

Super-tyfon var det ja..

Vi följer uppdateringarna och avvaktar och hoppas att vi hinner lyfta innan den drar in över oss..
Ni kan följa den också på http://weather.com.ph/
 
Idag har Alice gjort intryck på vår utflykt till Ariels point. Hon hoppade (efter en tvekan) från fem meter ut från en klippa -toka! Det var många vuxna som bangade. Efter att hon gjort det första gången ville hon "IGEN!?" och igen och igen... jag och Hans fick byta av varandra med att ligga i vattnet och frysa. Thea snorklade på hela dagen <3
 
Vårt flyg är planerat att avgå 13.10 och vi åker från hotellet kl 08.00 Filippinsk tid (06.10 svtid) så håll tummar och tår.
 
Puss o kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Det börjar dra ihop sig

Lite julskyltning på Boracay!
Crazycrepes - they love it..
Idag blir det utflykt till Ariels point. Jag hoppas verkligen att Alice inte vill hoppa.. Sedan är det tjejernas tur att säga vart vi ska äta (läs McDoo) sista kvällen.
Vi gick till nästa strand häromdagen och den verkar jättemysig. Skulle vi vetat om den kanske vi hade bott där en vecka. I övrigt så vill jag gärna vara i Bangkok nu..
 
 
 

Slit å släp

Förkylningen lägger ett långsammare tempo över tillvaron (!). Hoppas fortfarande på en optimal 2a.
En av tjejerna i personalen, Marian, hade sin lediga dag och köpte då varsin väska till tjejerna. Vi hade pratat om favoritfärger och då sa Alice rosa och Thea lila så hon hade köpt en lila och en rosa <3 Vi köpte då ett armband med smaragdgröna pärlor till henne, eftersom det var hennes favoritfärg. Marian kom med på listan över bra saker i Boracay i Alices dagbok.
 
 

RSS 2.0