Church road 99/8th

I röd plysch och tillbakalutade säten anlände vi i vanen och välkomnades med garlands och kokosnötter. Sedan den stunden har mat och dryck serverats i jämn och behaglig ström. Men jag ska erkänna att jag har varit tvungen att diska och sopa för att Jantekompensera. Vi har sovit under moskitnät med Srilankesisk AC (fläkt och vattenspruta) i 30-33 grader vid sänggående för att sedan sjunka till runt 30. Agua fria var nemas problemas - för att inte säga muy bien...

Här kommer en otroligt sammanfattad resume av de dagar som gått 

Görat:
Dag 1 - gick till Buddhisttemplet och åkte till stranden för kvällsdopp Uppuveli beach, Alles´garden (french garden).
Dag 2 - Fest sen stranddopp 
Dag 3 - Hans och Cliff åkte på marknad och fixade telefonkort. Efter att jag gjort kokosmjölk med Nana åkte jag och Gabriela för att shoppa med Rajakumari (kungs dotter) som höll koll på priserna. Senare åkte jag och Ela med tjejerna och köpte skor (!) sedan tog vi stranden.
Dag 4 - besökte vi Shivatemplet och Cliffs barndomskvarter vid Trincobeach.

Ätat:
Lö:
Räkor i sodhi (kokosmjölksås utan röd chili) och stringhoppers (en form av nudlar). Stekta räkhuvuden (jättegott) som snacks.
Sö:
Iddli (små vita fluffiga bullar) med Sambul och sambar (såser ej kokt/kokt), Pon´gal (julig smakkaka) och Curd (buffelyoghurt).
PARTY (och eftersom det var Ramadanstart fick vi gröt av muslimerna)
Eggplant mojo/sambal, Beefcurry chickencurry, carrot sambal, Dhal curry (linscurry) sodhi. Wattal lappem (creme brule ala Sri Lanka and mango ice cream - with mango in it). Hoppers with kate sambal.
Cassava-chips, Murroko (stjärnspritzad vetedeg med stark krydda som friteras och) Mixer (som mix av kryddad och friterade nudlar och nötter, ärtor och currylöv) 
Må:
Frukost; Parata roti med kokossambel
Lunch; Krabbcurry, pumpacurry och ladies fingers
Middag; Kottu (hacka) Rotti 
Ti:
Hajcurry, Tonfiskcurry, matbanancurry, morunga sodhi (drumstick) friterade sardiner)

Drickat:
Vatten, Palmvin, Arrack, Lion lager and Lion Stout, King Coconut,

Övritgt:
Mango (Karutha Kolumban), Banan - Cliffs choice: Cadelli (Tamil) Ambul (singales), Jackfruit, Rambutan (lichefrukt), kokos 

Puss!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skönt att se att det inte går någon nöd på er. Saknar er här hemma. Vädret här har fram till idag mest varit grått. Värmen har kommit idag med ca tjugo grader. Vi får hoppas att det håller i sig. Ni ser ut att ha fått färg alla fyra, ni ser jättefina ut på korten. Många Härnösandskramar kommer här.

2014-07-01 @ 12:38:57
Postat av: farmor

Olika sorters maträtter en del skulle jag kunna tänka mig äta. Vad mysigt med att avsluta dagen med bad. Att försöka sova i denna värme kanske var svårt. I morgon far vi till husvagnen där det är betydligt svalare än ni har. Många kramar till er alla.

2014-07-01 @ 17:14:18
Postat av: farmor

Vet inte på hur jag ska nå dig med grattiskramar hoppas det går fram. Mamma och Uno

2014-07-03 @ 09:31:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0